sfeerfoto woonkamer

Facelift achtergevel herenhuis met minimalistische schuiframen

Voor de renovatie van een herenhuis in de Muinkkaai in Gent was een van de vereisten een minimalistisch schuifraam, dat perfect aansloot bij de glazen uitbouw met een hoogte van 4 meter.

De gepolierde betonnen vloer, zowel binnen als buiten, moest op hetzelfde niveau doorlopen voor een optimaal ruimtegevoel. Het schuifraam werd voorzien van een goot die gedraineerd wordt onder het terras zodat het water altijd een weg naar buiten kan vinden.

De keuze voor het schuifraam en de grote ramen vormden niet zozeer de uitdaging, wel de plaatsing. De achtergevel kon niet bereikt worden voor een vrachtwagen met kraan. Elk glas woog wel 400 kg en was tot 4 meter hoog zodat deze onmogelijk manueel te plaatsen waren. Een kraan door het huis rijden was ook geen mogelijkheid door de vele trappen. Over het dak dan maar… Door de nokhoogte van het huis (17 meter), in combinatie met zo’n zware glazen, moesten we met een mobiele torenkraan werken.

In één beweging werd het glas met de glasbok overgezet naar de achterkant van het huis. Nadien werd onze glaszuiger gemonteerd en kon onder leiding van onze kraanman het glas geplaatst worden. Doordat de kraan 30 meter verder stond, waren communicatie en zorgvuldigheid ontzettend belangrijk. De lichte bries van die dag bemoeilijkte de opdracht nog wat extra. Er moest tot op de centimeter precies geplaatst worden. Geen sinecure, maar onze vakmannen brachten dit met de nodige expertise tot een goed einde.

De fijnste raamprofielen op de markt inzetten in uw project? Als specialist in minimalistische ramen voor zowel nieuwbouw als renovatie brengt VIEW een high-end product op een toegankelijke manier bij zijn klanten.

Poolhouse - Woning - Appartement

Vraag nu uw offerte aan Download de brochure
close menu