Renovatie luxe loft centrum Leuven

Bij de renovatie van een penthouse in centrum Leuven wilden de bewoners graag ramen die pasten in hun strak design. De bestaande ramen zaten vol horizontale verdelingen waardoor al het zicht ontnomen werd op de oude binnenstad.

Renovatie luxe lof centrum Leuven

Waar het bestaande raam een vouwwand was met bovenlicht wilde de bouwheer graag een schuifraam over de volledige hoogte. Gezien de grote hoogte (4,20m) gecombineerd met de relatief kleine breedte (3,30m) bestond de oefening er in de optimale verdeling te vinden. 

Renovatie lux loft centrum Leuven

Naast de extreme afmetingen was er nog de wens om een maximale opening te bekomen. Gezien de geringe wanddiepte links en het systeem toelaat vleugels in de wand te laten schuiven erd vervolgens gekozen voor een schuifraam met 3 vleugels die allen in de wand wegschuiven. Minder vleugels betekende grotere vleugelbreedte en hier was de wand niet diep genoeg voor.

Renovatie luxe loft centrum Leuven

Het grote vaste raam links van het schuifraam werd uitgevoerd met buitenbeglazing zodat de vaste kader volledig ingewerkt kon worden in het pleisterwerk. De plaatsing hiervan was vrij complex door beperkingen in doorgang van kranen en hoogtewerkers op de binnenplaats.

Renovatie luxe loft centrum Leuven

Er werd gebruik gemaakt van een speciale spinhoogtewerker die net onder de poort paste en een torenkraan met evenaar om de grote dakoversteek te overbruggen.

Plaatsing luxe loft centrum Leuven

Architect: Klaararchitectuur