Inspirerende renovatie achtergevel herenhuis

In hartje Antwerpen werd dit herenhuis smaakvol gerenoveerd. De bouwheer wenste maximale lichtinval in de keuken op het gelijkvloers.

Inspirerende renovatie achtergevel herenhuis

Hiervoor werd gekozen om een 3m60 hoog schuifraam in 4 delen te plaatsen waarbij de 2 middelste openschuiven zodat het terras en de keuken in elkaar overvloeien.  

Inspirerende renovatie achtergevel herenhuis

Gezien de hoogbouw rondom in centrum en de zware, hoge glaspartijen werd beslist om het glas te plaatsen met behulp van een torenkraan. Met de tram aan langs de voorzijde van het huis was dit geen gemakkelijke opgave. 

Deze renovatie werd uitgevoerd met architecten Van Besien - Van Noten. 
Fotografie: Johnny Umans, The Art of Living magazine

Inspirerende renovatie achtergevel herenhuis